Dużo czyta się o dotacjach na kolektory słoneczne. Moim zdaniem już teraz lepiej jest dotować pompy ciepła. Co wy na to ?
Strona 1 z 1
Dotacje Na Pompy Ciepła
Napisany 21 lipca 2011 - 07:41
Ale przecież są dotacje do pomp ciepła tylko nasza biurokracja jest nie do przejścia niektóre firmy nawet bez dotacji obniżają ceny /promocje/ mało tego np.NIBE wypuściło na rynek tz.odtłuszczoną wersję dużo tańszą różni sie tym że wyświetlasz ma czarno biały pompy tłoczące stałobieżne a nie elektroniczne i jest 6000 tańsza a i jeszcz automatyka nie ma rozszerzen tylko dwa obiegi CWU i CO z obsługą tylko jednego mieszacza.POZDRAWIAM
Napisany 30 grudnia 2015 - 12:26
Witaj. Oczywiście, że są dotacje na pompy ciepła, ale wszystko zależy od województwa. Montowała mi taką pompę firma Green Thermal z Aleksandrowa Łódzkiego. Obowiązujący tak "Program priorytetowy dotyczący przedsięwzięć w zakresie ochrony powietrza dla osób fizycznych - dotacje na częściowe spłaty kapitału kredytów bankowych przeznaczonych na realizację zadań dotyczących ograniczenia niskiej emisji i wykorzystanie odnawialnych źródeł energii" pozwala uzyskać 40% dotację na montowane pompy ciepła.
Napisany 20 października 2016 - 03:48
Od 1 września 2016 roku rusza nabór wniosków na zakup i montaż przydomowej instalacji OZE zlokalizowanej na terenie miasta stołecznego Warszawy, w tym instalacji fotowoltaicznych i pomp ciepła. Warszawiacy mogą liczyć na 40% bezzwrotne dotacje.
Napisany 24 kwietnia 2017 - 12:45
Obecnie jakieś info dla małopolski na dofinansowanie pompy? Bez wymieniania pieca, bo wtedy to wiem jak sprawa wygląda.
Napisany 09 sierpnia 2017 - 01:59
Obecnie ceny pomp ciepła spadają dosyć szybko, przez wzrost konkurencji. Mi udało się zamówić gruntową pompę ciepła bezpośredniego odparowania od firmy Fonko. Są oni małą firmą, lecz jako jedyni w kraju zajmują się dystrybucją tego typu urządzeń. Z uwagi na to, że wszystko wykonywane jest na zamówienie, pompy są najwyższej jakości. Korzystam z niej już od roku i sprawdza się doskonale. Polecam każdemu, bo to inwestycja na lata.
Prześlij ten temat:
Strona 1 z 1