2 lata temu byłem sprytny i zmieniając bojler kupiłem taki z 2 wężownicami. Teraz chcę doskładać do pełnego zestawu na panelach płaskich. Jakie muszę kupić elementy ?
Strona 1 z 1
Uzupełnić Zestaw Solarny
Napisany 14 czerwca 2011 - 10:40
Nie musisz kompletować poszczególnych elementów sam. Wiele firm oferuje gotowe zestawy solarne bez zasobnika właśnie na takie sytuacje. Ciekawą ofertę ma Lemet (oparta na solarach Watt).
Napisany 15 czerwca 2011 - 05:33
Też taki układzik sobie majstruję. Teraz kocioł z podajnikiem, bojler na 2 wężownice a w przyszłym roku mam nadzieję dołożyć solary do tego.
Napisany 17 czerwca 2011 - 03:50
Podobno ma być u nas preferencyjna dopłata do solarów. Chyba też zainwestuję w bojler solarny jeżeli piszecie, że rozbudowa jest później taka prosta.
Napisany 23 czerwca 2011 - 07:28
Warto kupić ten pakiet bez bojlera z tej samej firmy co bojler ?
Napisany 24 czerwca 2011 - 12:29
Jeżeli bojler jest renomowanej firmy to oczywiście tak. Jednak nie jest to wymóg konieczny.
Napisany 24 czerwca 2011 - 09:36
Arek, o 17 czerwca 2011 - 03:50 , powiedział:
Podobno ma być u nas preferencyjna dopłata do solarów. Chyba też zainwestuję w bojler solarny jeżeli piszecie, że rozbudowa jest później taka prosta.
Zorientuj się najpierw czy ta dopłata w twojej gminie przypadkiem nie będzie obejmować tylko i wyłącznie zestawów z zasobnikami. Możesz bowiem przegrać kupując wcześniej zbiornik na własną rękę.
Napisany 26 września 2012 - 08:47
Kup sobie do zestawu bojler firmy stalmet firma ma podobno 77 gwarancji ale wyrwaną z kosmosu nawet jak masz 77 lat to i tak przeżyjesz ten bojler bo nie wytrzyma dwóch lat
Prześlij ten temat:
Strona 1 z 1