Chyba jednak wybiore Klimosza ling duo pieniądze wydac raz a dobrze. Mam tylko pytanie gdzie szukac dobrego serwisanta, bo jak juz wspominałem naczytałem sie różnych opini o kotłach a na ostatnim forum jakie przegłądałem uzytkownicy pisali własnie o serwisantach którzy nie mieli pojęcia o kotle. W razie usterki wszystko zwalali napaliwo co w pózniejszym czasie okazało sie nieprawdą, chodziło tylko o wyciągniecie pieniedzy od inwestora. Załączam link do tego forum moze ktos bedzie miał czas to niech poczyta.
Jaki Kocioł Na Miał
Napisany 04 marca 2012 - 08:34
Ja tam ufam kotłom produkowanym przez Zębieć. Chociaż ostatnio zmniejszyli gwarancje z 10 lat na 3. Zastanawia mnie czy po prostu nie zaczeli robić kotły z gorszych materiałów.
Napisany 04 marca 2012 - 11:46
Nie zmienili gwarancji w ten sposób. Kiedyś dawali 10 lat na szczelność połączeń spawalniczych (czyli na coś raczej wiecznego) a na resztę 2 lata. Teraz dołożyli jeszcze (w zależności od modelu) dodatkową gwarancję na korpus kotła.
Napisany 19 kwietnia 2018 - 09:24
Polecam kocioł z tej firmy. Mam go od 6 lat i jestem bardzo zadowolony. Podajnik pracuje poprawanie, sterownik po odpowiednim ustawieniu nie sprawia żadnego problemu. Sam kocioł jest solidnie wykonany. Doradztwo tez godne polecenia !