Po powrocie do mieszkania w bloku włączyłem grzejniki. Po paru minutach zobaczyłem, że w pokoju jest woda na podłodze, szybko zakręciłem grzejnik i pościerałem wodę. Gdy już grzejnik ostygł zaczęło kapać na łączeniu,(pod grzejnikiem są dwie rurki ze ściany do grzejnika i na łączeniu jednej z nich kapie). Przecieka tylko wtedy gdy grzejnik jest zimny, tak jak ponownie włączyłem grzejnik na minimalną ciepłą temperature tak wtedy juz nie kapie. Co można zrobić w tej sytuacji, odpowietrzanie, próbowanie dokręcić na łączeniu bo rozszczelniło się ze względu na nagły wzrost temperatury?
Strona 1 z 1
Kapiąca Woda Na Łączeniu Pod Grzejnikiem
Napisany 12 lutego 2012 - 12:42
Uszczelnić we własnym zakresie chyba, że jesteś europejczykiem pełną gębą to wezwij instalatora po 100 Euro za godzinę.
Napisany 16 lipca 2012 - 10:51
Nic prostszego. Spuść wodę z obiegu. Odkręć w miejscu gdzie cieknie. Załóż na gwint teflon i z powrotem dokręć. Następnie napuść wody do obiegu i ciesz się swoją naprawą. Jeżeli po mimo moich rad nie wiesz jak to zrobić, wezwij fachowca, który zrobi to za ciebie. Życzę powodzenia.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Napisany 22 lipca 2012 - 03:55
Leczysz sie też sam czy chodzisz do lekarza? Jak ktoś mi pisze o podwijaniu gwintów teflonem to nie mam pytań co do fachowości osobnika POZDRAWIAM
Napisany 24 czerwca 2014 - 10:17
Albo uszczelnić a jeśli to nie pomoże to czeka Cię wymiana. Ja uszczelniłam starczyło na pół roku i znów to samo i teraz jestem w trakcie wymiany
Prześlij ten temat:
Strona 1 z 1