Czym te bojlery się różnią bo ja nie widzę. Sprzedawca powiedział mi, ze Taurus to marka na markety z cieńszej stali ale ja w żadnym markecie a byłem w 4 nic z Taurusa nie widziałem. O co tutaj chodzi ?
Strona 1 z 1
Taurus Czy Elektromet
Napisany 15 maja 2011 - 12:57
Faktycznie Taurus to marka własna hurtowni grzewczej ze Śląska (prawdopodobnie udziały w marce ma też znany sklep internetowy z ogrzewaniem). Marki własne stają sie ostatnio bardzo popularne. Rózni się jednak podejście właścicieli do własnej marki. Część stara się tak sprzedawać tani towar, niskiej jakości. W przypadku Taurusa raczej chodzi o produkt lepszej jakośći o czym świadczą ceny (Taurus nie jest tani).
Kotły Taurus produkuje Protech (bardzo dobra jakość).
Bojlery Taurus produkował Lemet (wysoka jakość) a teraz produkuje je Elektromet (też OK).
Solary Taurus to połączenie bojlerów Elektromet + bodajże panele i osprzęt Ensol.
Informacje o cieńszej blasze, marketach itp to bzdury. Głownym kanałem dystrybucji Taurusa wydaje się być internet i stąd być może taka a nie inna reakcja tradycyjnej konkurencji.
Kotły Taurus produkuje Protech (bardzo dobra jakość).
Bojlery Taurus produkował Lemet (wysoka jakość) a teraz produkuje je Elektromet (też OK).
Solary Taurus to połączenie bojlerów Elektromet + bodajże panele i osprzęt Ensol.
Informacje o cieńszej blasze, marketach itp to bzdury. Głownym kanałem dystrybucji Taurusa wydaje się być internet i stąd być może taka a nie inna reakcja tradycyjnej konkurencji.
Napisany 19 maja 2011 - 12:53
Aby się przekonać wystarczy porównać masy obu zasobników. Jeśli nie będzie różnic na poziomie 20% to wszystko jasne i śmiało można powiedzieć że to te same zasobniki w innej obudowie zewnętrznej.
Prześlij ten temat:
Strona 1 z 1