W najbliższym czasie będe zmuszony wybrać grzejniki do wybudowanego domu, a spotkalem się z co najmniej kilkoma opiniami. Domek taki jak pod tym linkiem, trochę zmieniony bo garaż nie jest wewnątrz, tylko mam wybudowany osobno. Kocioł raczej tradycyjny, z obiegiem wymuszonym pompką, zasilanie rurkami miedzianymi. I teraz już główna częśc pytania. Jedna osoba pooleca mi grzejniki aluminiowe, żeberkowe podobno bardzo dobre, inna tylko i wyłącznie konwektorowe Delonghi, Cosmonova lub Purmo. Nie ukrywam, że jestem zainteresowany jakościa w rozsądnej cenie, bo budowa domu na grzejnikach sie niestety nie konczy. Bardzo proszę o Wasze opinie i porady, chcialbym zminimalizowac uczenie się na wlasnych błędach.
Strona 1 z 1
Grzejniki Konwektorowe Czy Żeberkowe Aluminiowe? Prośba o pomoc w decyzji.
Napisany 31 marca 2012 - 09:10
Stary dobry włoski grzejnik stalowy SupeRrad. Absolutnie nie przepłacaj za Purmo itd ani też nie idź w dolną półkę typu Diamod.
Napisany 31 sierpnia 2017 - 07:52
Też się nad tym zastanawiam,bo jak patrze na grzejniki aluminiowe to się zastanawiam czy są one estetyczne i nie zajmują czasem za dużo miejsca...
Nie macie też takie wrażenia? Chyba lepiej sprawdziłby się grzejnik elektryczny,tylko te koszty prądu mnie przerażają!
Nie macie też takie wrażenia? Chyba lepiej sprawdziłby się grzejnik elektryczny,tylko te koszty prądu mnie przerażają!
Prześlij ten temat:
Strona 1 z 1